header kulinarni recepti - logo header

Кулинарни рецепти. Общи понятия за приготвянето на ястия

Първо трябва да въведем едно такова понятие: Класификация на местните продукти. Това най-общо включва видовете меса - Телешко, свинско, пилешко, риба, заешко и овнешко. Също има и по-подробна класификация на местните продукти, които се получават от един вид месо. Подробната местна класификация можете да видите на този линк: Класификация на месото спрямо възможната употреба и въдът му. . Важна част в кулинарията е да се знае месото и местните продукти как могат да бъдат приготвени или с други думи казано, кое месо е подходящо за нашето ядене.


Гласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Не е оценявана още тази кулинарна статияГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Има какво да се желае в тази кулинарна рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Става за готвене и яденеГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Никак не лоша рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Много добра рецепта
Гласували за тази кулинарна страница: читателя. Среден кулинарен рейтинг: 0 - Не е оценявана още тази кулинарна статия
подробно търсене в Кулинарната категория: кулинарни рецепти 6 Кулинарни рецепти - Круши

Заведения и Хранене Вкусно и полезно


Кулинарни рецепти за Круши

Кулинарни рецепти Круши

Кулинарни изкушения на тема - Круши

Кулинарният продук с име Круши има енергийня стойност 168 килоджаули на 100 грама, което се равнява на 40 кило калории за същото количество кулинарен продукт. В 100 грама Круши се съдържат 0 грама мазнини, 0,3 протеини или белтък и 10 грама въглехидрати. Този продукт намира широко приложение в кулинарията за приготвянето на много вкусни ястия, които можете да видите в тази страница с кулинарни рецепти.


Кулинарни рецепти за Кулинарни изкушения от риба

Кулинарни рецепти Кулинарни изкушения от риба

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни изкушения от риба

Основно ястие Кулинарни изкушения от риба Рибешкото месо съдържа много важни мазнини. Всички знаем приказката за това, че задължително в седмицата трябва да се яде риба. Макар и да е задължително и здравословно, колко от нас спазват това предписание. Черният хайвер не е най-скъпият в света, а този, който се казва "Almas". Той идва от Иран и е хайвер на белугата албинос. Само 100 гр. от него, опаковани в златно бурканче, струват 2000 долара.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения от риба: Риба по градинарски кулинарна рецепта от Пазарджик

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения от риба: Риба печена на скара кулинарна рецепта от Чепеларе

Предложение за кулинарна рецепта: Тракийски гювеч от риба

Предложение за кулинарна рецепта: Летен хайвер

Предложение за кулинарна рецепта: Риба по тепавичарски кулинарна рецепта от Тракия

Предложение за кулинарна рецепта: Риба с кисело мляко кулинарна рецепта от Поречието на росица

Кулинарни рецепти за Кулинарни изкушения с карантия

Кулинарни рецепти Кулинарни изкушения с карантия

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни изкушения с карантия

Основно ястие Кулинарни изкушения с карантия С карантията могат да се получат шедьоври в кулинарното изкуство. Много хора обожават сърчица, шкембе и дробчета. Но уви редно е да споменем и другия тип хора, които не понасят вкусът на карантията.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с карантия: Коледарски топки

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с карантия: Задушен дроб

Предложение за кулинарна рецепта: Задушен дроб

Предложение за кулинарна рецепта: Бъбреци с доматен сос

Предложение за кулинарна рецепта: Дроб в пикантен сос

Предложение за кулинарна рецепта: Агнешки чревца на фурна

Кулинарни рецепти за Кулинарни изкушения с пилешко месо

Кулинарни рецепти Кулинарни изкушения с пилешко месо

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни изкушения с пилешко месо

Основно ястие Кулинарни изкушения с пилешко месо Пилешкото месо е едно от най-благодатните за приготвяне меса. Много кулинарни изкушения се приготвят от пилешко. Тук ще ви запознаем със основни рецепти за приготвянето на пилешкото месо. Пилешкото месо е едно от най-диетичните меса, които хората могат да употребяват в здравословният си начин на хранене. Повечето от мазнините в пилешкото месо се съдържат в кожата.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с пилешко месо: Пилешки късчета по китайски

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с пилешко месо: Пиле с домати кулинарна рецепта от Кюстендилско

Предложение за кулинарна рецепта: Пиле в тиква кулинарна рецепта от Мароко

Предложение за кулинарна рецепта: Хрупкави пилешки кълки с картофи

Предложение за кулинарна рецепта: Задушени пилешки дреболии кулинарна рецепта от Лясковец

Предложение за кулинарна рецепта: Пикантно хрупкаво печено пиле

Кулинарни рецепти за Кулинарни рецепти с кайма

Кулинарни рецепти Кулинарни рецепти с кайма

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни рецепти с кайма

Основно ястие Кулинарни рецепти с кайма Каймата представлява смляно животинско месо. От тук можете разберете, че има много видове кайми. Най-разпространения вид кайма е смес от свинско и телешко месо във различно съотношение. Каймата е лесна за обработване във кулинарията и се използва във много рецепти за вкусни ястия. В България обаче пакетираната кайма има съмнително съотношение на месото към сланината. Предполагам на всеки от вас се е случвало да се опита да направи печени на скара кюфтета и те да му се промъкнат между ребрата на скарата. Истината е, че за създаването на кулинарни шедьоври трябва да се използва кайма, която в най-общият случай се прави нагледно пред вас, ако вие нямате възможността по изпитаната рецепта на баба да си я направите в домашни условия.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни рецепти с кайма: Мусака с патладжани и яйца на очи

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни рецепти с кайма: Сарми с лозов лист кулинарна рецепта от Асеновград

Предложение за кулинарна рецепта: Пълнени пиперки с месо кулинарна рецепта от Пазарджик

Предложение за кулинарна рецепта: Сарми с лозов лист кулинарна рецепта от Пловдив

Предложение за кулинарна рецепта: Кюфтета с патладжани и лук кулинарна рецепта от Великотърновско

Предложение за кулинарна рецепта: Сарми с лозов лист кулинарна рецепта от Асеновград

Подправките в кулинарното изкуство и рецепти

Подправките обикновено представляват свежи или изсушени листа, семена, плодове, корени, кора от дърво, смоли, химически вещества, използвани в подходящи количества като добавки към храната с цел да ѝ придадат желан мирис или вкус, като по този начин подобрят свойствата на ястията.

Някои често срещаните подправки в Българската национална кухня Кулинарни подправки:
черен пипер, червен пипер, чубрица, риган, готварска сол, босилек , шафран, канела, кимион, самардала, магданоз, бахар, дафинов лист, чимен и др.

Наименование на витамините

Какво се крие зад имената на витамините? Как да ги запазим в ястията, които приготвяме? Класификация на витамините спрямо разтворимостта им. . Важна част в кулинарията е да се знае видовете витамини и начините на запазване на тези безценни вещества във кулинарните рецепти.

Начин на приготвяне на СУПИ

Приготвянето на Супите от животински и растителни продукти се получава чрез варене. За много хора по света супата и сега е единственото ястие на закуска, обед и вечеря.
Обикновено супата е първото блюдо, което със своя вид и аромат спомага за отделянето на стомашния сок и за повишаването на апетита. Месната супа, съдържаща животински белтъчини, прави обеда пълноценен, ако второто ястие е постно и с ниска калоричност. Зеленчуковата супа набавя на организма витамини и минерални соли.
Пвече подробности за приготвянето на супи и чорби можете да научите от този линк - Методи за приготвяне на супи и чорби. Условия за ползване на тази кулинарна страничка.

Кулинарните изкушения и Наднормено тегло или ИТМ

Кулинарията е изкуство, което приготвя много разнообразни и страшно изкушаващи вкусотийки, които за съжаление се лепят върху специфични части на тялото ни и създават, както естетически така и здравословни проблеми. Затова е много важно да следим дали сме достигнали границата за наднормено тегло, която се определя чрез няколко критерия. Повече за наднорменото тегло и индексът на телесна маса ИТМ можете да научите тук.

Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Прочетете за изискванията на Български държавен стандарт за храни и продукти. Какво трябва да съдържат хранителните продукти и на какви стандарти за качество трябва да отговарят. Много се заговори за връщането на БДС в храните. Всеки от нас очакваше да се случи чудо и хранително вкусовата промишленост да се върне с 20 години назад във времето, когато кашкавала и сиренето бяха истински. Уви това не се случи до момента, но въпреки това връщането на БДС донакъде повиши качеството на храните. Повече за стандартите на БДС може да прочетете тук: Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Забавна история: Аз само да ви намеря на картата
Македония обявила война на САЩ. Изстреляла една ракета, която разрушила Вашингтон, обаче никакъв ответен удар. Зачудил се Македонският държавен глава какво става и звъннал на президента на САЩ:
- Какво става, половината Америка разруших, а ответен удар няма.
- Аз да ви намеря на картата, ще ви разкатая фамилията!

Вица е разгледан 951 пъти. В категория: Политика


Любопитното в светът на подправките и кулинарията

Шампион сред ядките по цена е макадамията (австралийски орех). Заради трудното разсаждане и отглеждане годишното производство на тази ядка е само 40 тона. Килограм от макадамията в Австралия струва над 30 долара. Едно време е бил част от основното препитание на австралийските аборигени.1 |2 |3 |4 |5 | Кулинарни Рецепти Страници 6 |7 |8 |9 |10 |11 |12 |13 |14 |15 |16 |
Супи и кулинарни рецептиТози кулинарен сайт е създаден в началото на 2010г. Последно обновяване в кулинарните рецепти и продукти 12-2023 година. При нередности в тази интернет страница моля свържете се с нас
СЕО оптимизация | Нотариус Нови Пазар | Предлагани услуги от Зала под наем Evoke