header kulinarni recepti - logo header

Кулинарни рецепти. Общи понятия за приготвянето на ястия

Първо трябва да въведем едно такова понятие: Класификация на местните продукти. Това най-общо включва видовете меса - Телешко, свинско, пилешко, риба, заешко и овнешко. Също има и по-подробна класификация на местните продукти, които се получават от един вид месо. Подробната местна класификация можете да видите на този линк: Класификация на месото спрямо възможната употреба и въдът му. . Важна част в кулинарията е да се знае месото и местните продукти как могат да бъдат приготвени или с други думи казано, кое месо е подходящо за нашето ядене.


Гласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Не е оценявана още тази кулинарна статияГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Има какво да се желае в тази кулинарна рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Става за готвене и яденеГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Никак не лоша рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Круши с оценка Много добра рецепта
Гласували за тази кулинарна страница: читателя. Среден кулинарен рейтинг: 0 - Не е оценявана още тази кулинарна статия
подробно търсене в Кулинарната категория: кулинарни рецепти 6 Кулинарни рецепти - Круши

Заведения и Хранене Вкусно и полезно


Кулинарни рецепти за Круши

Кулинарни рецепти Круши

Кулинарни изкушения на тема - Круши

Кулинарният продук с име Круши има енергийня стойност 168 килоджаули на 100 грама, което се равнява на 40 кило калории за същото количество кулинарен продукт. В 100 грама Круши се съдържат 0 грама мазнини, 0,3 протеини или белтък и 10 грама въглехидрати. Този продукт намира широко приложение в кулинарията за приготвянето на много вкусни ястия, които можете да видите в тази страница с кулинарни рецепти.


Кулинарни рецепти за Кулинарни изкушения от риба

Кулинарни рецепти Кулинарни изкушения от риба

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни изкушения от риба

Основно ястие Кулинарни изкушения от риба Рибешкото месо съдържа много важни мазнини. Всички знаем приказката за това, че задължително в седмицата трябва да се яде риба. Макар и да е задължително и здравословно, колко от нас спазват това предписание. Черният хайвер не е най-скъпият в света, а този, който се казва "Almas". Той идва от Иран и е хайвер на белугата албинос. Само 100 гр. от него, опаковани в златно бурканче, струват 2000 долара.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения от риба: Риба по градинарски кулинарна рецепта от Пазарджик

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения от риба: Риба печена на скара кулинарна рецепта от Чепеларе

Предложение за кулинарна рецепта: Риба печена на скара кулинарна рецепта от Чепеларе

Предложение за кулинарна рецепта: “зелена” пъстърва с млечен сос

Предложение за кулинарна рецепта: Риба кавърма кебап кулинарна рецепта от Силистра

Предложение за кулинарна рецепта: Летен хайвер

Кулинарни рецепти за Кулинарни изкушения с карантия

Кулинарни рецепти Кулинарни изкушения с карантия

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни изкушения с карантия

Основно ястие Кулинарни изкушения с карантия С карантията могат да се получат шедьоври в кулинарното изкуство. Много хора обожават сърчица, шкембе и дробчета. Но уви редно е да споменем и другия тип хора, които не понасят вкусът на карантията.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с карантия: Коледарски топки

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с карантия: Задушен дроб

Предложение за кулинарна рецепта: Агнешки чревца на фурна кулинарна рецепта от Смолян

Предложение за кулинарна рецепта: Коледарски топки

Предложение за кулинарна рецепта: Задушено шкембе

Предложение за кулинарна рецепта: Бъбреци с доматен сос

Кулинарни рецепти за Кулинарни изкушения с пилешко месо

Кулинарни рецепти Кулинарни изкушения с пилешко месо

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни изкушения с пилешко месо

Основно ястие Кулинарни изкушения с пилешко месо Пилешкото месо е едно от най-благодатните за приготвяне меса. Много кулинарни изкушения се приготвят от пилешко. Тук ще ви запознаем със основни рецепти за приготвянето на пилешкото месо. Пилешкото месо е едно от най-диетичните меса, които хората могат да употребяват в здравословният си начин на хранене. Повечето от мазнините в пилешкото месо се съдържат в кожата.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с пилешко месо: Пилешки късчета по китайски

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни изкушения с пилешко месо: Пиле с домати кулинарна рецепта от Кюстендилско

Предложение за кулинарна рецепта: Пилешки късчета

Предложение за кулинарна рецепта: Пълнено пиле кулинарна рецепта от Пиринския край

Предложение за кулинарна рецепта: Хрупкави пилешки кълки с картофи

Предложение за кулинарна рецепта: Пиле със зеленчук кулинарна рецепта от Пазарджик

Кулинарни рецепти за Кулинарни рецепти с кайма

Кулинарни рецепти Кулинарни рецепти с кайма

Кулинарни изкушения на тема - Кулинарни рецепти с кайма

Основно ястие Кулинарни рецепти с кайма Каймата представлява смляно животинско месо. От тук можете разберете, че има много видове кайми. Най-разпространения вид кайма е смес от свинско и телешко месо във различно съотношение. Каймата е лесна за обработване във кулинарията и се използва във много рецепти за вкусни ястия. В България обаче пакетираната кайма има съмнително съотношение на месото към сланината. Предполагам на всеки от вас се е случвало да се опита да направи печени на скара кюфтета и те да му се промъкнат между ребрата на скарата. Истината е, че за създаването на кулинарни шедьоври трябва да се използва кайма, която в най-общият случай се прави нагледно пред вас, ако вие нямате възможността по изпитаната рецепта на баба да си я направите в домашни условия.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Кулинарни рецепти с кайма: Мусака с патладжани и яйца на очи

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Кулинарни рецепти с кайма: Сарми с лозов лист кулинарна рецепта от Асеновград

Предложение за кулинарна рецепта: Пълнени патладжани с телешко месо кулинарна рецепта от Пловдивско

Предложение за кулинарна рецепта: Мусака с кисело зеле кулинарна рецепта от Пазарджик

Предложение за кулинарна рецепта: Гювеч по овчарски

Предложение за кулинарна рецепта: Кюфтета с праз на фурна кулинарна рецепта от Великотърновско

Подправките в кулинарното изкуство и рецепти

Подправките обикновено представляват свежи или изсушени листа, семена, плодове, корени, кора от дърво, смоли, химически вещества, използвани в подходящи количества като добавки към храната с цел да ѝ придадат желан мирис или вкус, като по този начин подобрят свойствата на ястията.

Някои често срещаните подправки в Българската национална кухня Кулинарни подправки:
черен пипер, червен пипер, чубрица, риган, готварска сол, босилек , шафран, канела, кимион, самардала, магданоз, бахар, дафинов лист, чимен и др.

Наименование на витамините

Какво се крие зад имената на витамините? Как да ги запазим в ястията, които приготвяме? Класификация на витамините спрямо разтворимостта им. . Важна част в кулинарията е да се знае видовете витамини и начините на запазване на тези безценни вещества във кулинарните рецепти.

Начин на приготвяне на СУПИ

Приготвянето на Супите от животински и растителни продукти се получава чрез варене. За много хора по света супата и сега е единственото ястие на закуска, обед и вечеря.
Обикновено супата е първото блюдо, което със своя вид и аромат спомага за отделянето на стомашния сок и за повишаването на апетита. Месната супа, съдържаща животински белтъчини, прави обеда пълноценен, ако второто ястие е постно и с ниска калоричност. Зеленчуковата супа набавя на организма витамини и минерални соли.
Пвече подробности за приготвянето на супи и чорби можете да научите от този линк - Методи за приготвяне на супи и чорби. Условия за ползване на тази кулинарна страничка.

Кулинарните изкушения и Наднормено тегло или ИТМ

Кулинарията е изкуство, което приготвя много разнообразни и страшно изкушаващи вкусотийки, които за съжаление се лепят върху специфични части на тялото ни и създават, както естетически така и здравословни проблеми. Затова е много важно да следим дали сме достигнали границата за наднормено тегло, която се определя чрез няколко критерия. Повече за наднорменото тегло и индексът на телесна маса ИТМ можете да научите тук.

Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Прочетете за изискванията на Български държавен стандарт за храни и продукти. Какво трябва да съдържат хранителните продукти и на какви стандарти за качество трябва да отговарят. Много се заговори за връщането на БДС в храните. Всеки от нас очакваше да се случи чудо и хранително вкусовата промишленост да се върне с 20 години назад във времето, когато кашкавала и сиренето бяха истински. Уви това не се случи до момента, но въпреки това връщането на БДС донакъде повиши качеството на храните. Повече за стандартите на БДС може да прочетете тук: Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Забавна история: Зaкoн нa Mъpфи
Зaкoн нa Mъpфи:
Aкo нeщo въpви злe, бъдeтe cигуpни, чe тo щe cтaнe пo-злe.

Cлeдcтвия:
1. Hищo нe e тaкa лecнo, кaктo изглeждa.
2. Bcичкo cтaвa зa пo-дългo вpeмe, oткoлкoтo миcлитe.
3. Aкo cъщecтвувa вepoятнocт някoлкo нeщa дa тpъгнaт злe, тo щe ce cлучи тoвa oт тяx, кoeтo щe пpичини нaй-мнoгo пopaзии.
4. Aкo eднo нaчинaниe мoжe дa бъдe пpoвaлeнo пo 4 нaчинa и ниe oтcтpaним и чeтиpитe, тo вeднaгa ce пoявявa пeти, кoйтo гo пpoвaля.
5. Ocтaвeни нa ceбe cи нeщaтa ce cтpeмят oт злe към oщe пo-злe.
6. Koгaтo чoвeк peши дa cвъpши нeщo, кoeтo oтлaгa oтдaвнa, вeднaгa ce пoявявa дpугo нeщo, кoeтo тpябвa дa ce cвъpши пpeди тoвa.
7. Bcякo peшeниe пocявa ceмeнaтa нa нoви пpoблeми.
8. Hищo нa тoзи cвят нe мoжe дa ce извъpши бeз гpeшки, зaщoтo глупaцитe ca тaкa изoбpeтaтeлни!
9. Иcтинcкият xapaктep нa нeщaтa e винaги cкpит.
10. Maйкaтa пpиpoдa e eднa paзвpaтницa.

Философия нa Mъpфи:
Уcмиxвaйтe ce. Утpe щe бъдe пo-злe.

Вица е разгледан 409 пъти. В категория: Весели и забавни истории


Любопитното в светът на подправките и кулинарията

Шампион сред ядките по цена е макадамията (австралийски орех). Заради трудното разсаждане и отглеждане годишното производство на тази ядка е само 40 тона. Килограм от макадамията в Австралия струва над 30 долара. Едно време е бил част от основното препитание на австралийските аборигени.1 |2 |3 |4 |5 | Кулинарни Рецепти Страници 6 |7 |8 |9 |10 |11 |12 |13 |14 |15 |16 |
Супи и кулинарни рецептиТози кулинарен сайт е създаден в началото на 2010г. Последно обновяване в кулинарните рецепти и продукти 08-2019 година. При нередности в тази интернет страница моля свържете се с нас
СЕО оптимизация | Нотариус Нови Пазар