header kulinarni recepti - logo header

Кулинарни рецепти. Общи понятия за приготвянето на ястия

Първо трябва да въведем едно такова понятие: Класификация на местните продукти. Това най-общо включва видовете меса - Телешко, свинско, пилешко, риба, заешко и овнешко. Също има и по-подробна класификация на местните продукти, които се получават от един вид месо. Подробната местна класификация можете да видите на този линк: Класификация на месото спрямо възможната употреба и въдът му. . Важна част в кулинарията е да се знае месото и местните продукти как могат да бъдат приготвени или с други думи казано, кое месо е подходящо за нашето ядене.


Гласувай за - Кулинарни рецепти - Ястия с гъби с оценка Не е оценявана още тази кулинарна статияГласувай за - Кулинарни рецепти - Ястия с гъби с оценка Има какво да се желае в тази кулинарна рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Ястия с гъби с оценка Става за готвене и яденеГласувай за - Кулинарни рецепти - Ястия с гъби с оценка Никак не лоша рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Ястия с гъби с оценка Много добра рецепта
Гласували за тази кулинарна страница: 2 читателя. Среден кулинарен рейтинг: 5 - Такъв кулинарен шедьовър не съм ял
подробно търсене в Кулинарната категория: кулинарни рецепти 16 Кулинарни рецепти - Ястия с гъби

Заведения и Хранене Вкусно и полезно


Кулинарни рецепти за Ястия с гъби

Кулинарни рецепти Ястия с гъби

Кулинарни изкушения на тема - Ястия с гъби

Гъбите винаги са били сред любимите храни на човека, защото са едно от растенията в които има най-голямо съдържание на белтъчини. Трудната им смилаемост обаче компенсира до голяма степен това им качество. Ето защо са необходими добри рецепти за ястия с гъби, за да може човек да извлече не само полезните съставки от тези вкусни растения, но и максимално удоволствие от вкусовите качества на Гъбите. Най-скъпата гъба е белият трюфел. Този деликатес всъщност няма твърда цена, защото всяко по-голямо парче се продава на търг. Преди 4 г. трима хонконгски магнати платиха заедно 209 000 долара за гъба от 750 гр.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Ястия с гъби: Млечен пастет с гъби

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Ястия с гъби: Пиле с кашкавал и гъби

Предложение за кулинарна рецепта: Пържени пресни гъби кулинарна рецепта от Китай

Предложение за кулинарна рецепта: Суфле от гъби и спанак

Предложение за кулинарна рецепта: Гъби с масло

Кулинарни рецепти за Ястия с овнешко месо

Кулинарни рецепти Ястия с овнешко месо

Кулинарни изкушения на тема - Ястия с овнешко месо

Основно ястие Ястия с овнешко месо В месодобивната промишленост под овнешко месо се разбира месото на овен или овца, които са възрастните индивиди на агнето. В различните държави съществуват различни възрастови норми за месото, което се предлага като агнешко. Или с други думи между агнешко и овнешко разликата е само възратова, но това не е за подценяване. За да се направи Овнешкото месо вкусно, то се нуждае от различни Кулинарни магии.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Ястия с овнешко месо: Килифаревски карначета

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Ястия с овнешко месо: Овнешко с гъби кулинарна рецепта от Юндола

Предложение за кулинарна рецепта: Овнешко с картофи кулинарна рецепта от село Забърдо смолянско

Предложение за кулинарна рецепта: Пъстра яхния с овнешко месо кулинарна рецепта от Пловдивско

Предложение за кулинарна рецепта: Овнешко с кромид лук кулинарна рецепта от село Малка арда смолянско

Кулинарни рецепти за Ястия с яйца

Кулинарни рецепти Ястия с яйца

Кулинарни изкушения на тема - Ястия с яйца

Полезни кулинарни съвета за яйцата: Черупките на пресните яйца са груби и варовити, а на старите яйца са гладки и лъскави. Яйцата се съхраняват на студено и тъмно място, като предварително се измиват с четка и сапун и се подсушават. Неизмитото яйце в хладилника може да се превърне в източник на бактерии. За да обелите яйцата лесно, след варенето ги поставете за десет минути в студена вода. Основно ястие Ястия със яйца Яйцата са основен хранителен продукт богат на протеини (белтъци). Не случайно еквивалентът на белтъчното съдържание се дава единица за яйченият белтък. Приготвянето на ястия от яйца е може би най-бързо в сравнение със останалите кулинарни шедьоври. Макар и бързи ястията приготвени с яйца стават изключително вкусни и хранителни. 1000 долара е цената на най-скъпия омлет. Той може да бъде поръчан в ресторанта на нюйоркския хотел "Le Parker Meridien". Освен яйцата в него има месо от рак и хайвер от есетра.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Ястия с яйца: Яйца по шотландски

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Ястия с яйца: Яйца на очи със сос кулинарна рецепта от Средногорието

Предложение за кулинарна рецепта: Бъркани яйца

Предложение за кулинарна рецепта: Млечен гювеч с картофи

Предложение за кулинарна рецепта: Яйца със сирене на фурна кулинарна рецепта от Ямболско

Кулинарни рецепти за Ястия със зеленчуци

Кулинарни рецепти Ястия със зеленчуци

Кулинарни изкушения на тема - Ястия със зеленчуци

Основно ястие Ястия със зеленчуци Както става ясно от заглавието на тази кулинарна категория, тук основната съставка в приготвеното ястие са зеленчуците.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Ястия със зеленчуци: Пиперки с ориз кулинарна рецепта от Берковско

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Ястия със зеленчуци: Целина с домати и гъби

Предложение за кулинарна рецепта: Печени тиквички с кромид

Предложение за кулинарна рецепта: Зелен фасул с масло кулинарна рецепта от село Малка арда смолянско

Предложение за кулинарна рецепта: Домати с яйца и сирене на фурна кулинарна рецепта от Тракия

Подправките в кулинарното изкуство и рецепти

Подправките обикновено представляват свежи или изсушени листа, семена, плодове, корени, кора от дърво, смоли, химически вещества, използвани в подходящи количества като добавки към храната с цел да ѝ придадат желан мирис или вкус, като по този начин подобрят свойствата на ястията.

Някои често срещаните подправки в Българската национална кухня Кулинарни подправки:
черен пипер, червен пипер, чубрица, риган, готварска сол, босилек , шафран, канела, кимион, самардала, магданоз, бахар, дафинов лист, чимен и др.

Наименование на витамините

Какво се крие зад имената на витамините? Как да ги запазим в ястията, които приготвяме? Класификация на витамините спрямо разтворимостта им. . Важна част в кулинарията е да се знае видовете витамини и начините на запазване на тези безценни вещества във кулинарните рецепти.

Начин на приготвяне на СУПИ

Приготвянето на Супите от животински и растителни продукти се получава чрез варене. За много хора по света супата и сега е единственото ястие на закуска, обед и вечеря.
Обикновено супата е първото блюдо, което със своя вид и аромат спомага за отделянето на стомашния сок и за повишаването на апетита. Месната супа, съдържаща животински белтъчини, прави обеда пълноценен, ако второто ястие е постно и с ниска калоричност. Зеленчуковата супа набавя на организма витамини и минерални соли.
Пвече подробности за приготвянето на супи и чорби можете да научите от този линк - Методи за приготвяне на супи и чорби. Условия за ползване на тази кулинарна страничка.

Кулинарните изкушения и Наднормено тегло или ИТМ

Кулинарията е изкуство, което приготвя много разнообразни и страшно изкушаващи вкусотийки, които за съжаление се лепят върху специфични части на тялото ни и създават, както естетически така и здравословни проблеми. Затова е много важно да следим дали сме достигнали границата за наднормено тегло, която се определя чрез няколко критерия. Повече за наднорменото тегло и индексът на телесна маса ИТМ можете да научите тук.

Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Прочетете за изискванията на Български държавен стандарт за храни и продукти. Какво трябва да съдържат хранителните продукти и на какви стандарти за качество трябва да отговарят. Много се заговори за връщането на БДС в храните. Всеки от нас очакваше да се случи чудо и хранително вкусовата промишленост да се върне с 20 години назад във времето, когато кашкавала и сиренето бяха истински. Уви това не се случи до момента, но въпреки това връщането на БДС донакъде повиши качеството на храните. Повече за стандартите на БДС може да прочетете тук: Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Забавна история: Бета версия на Исус
Двама хакери попадат на уеб сайта на църквата:
"Днес е ден на обезглавяването на св. Йоан Предтеча".
Единият от тях пита учудено:
- Кой е тоя св. Йоан Предтеча?
- Бета-версия на Исус.

Вица е разгледан 761 пъти. В категория: Компютърни


Любопитното в светът на подправките и кулинарията

Шампион сред ядките по цена е макадамията (австралийски орех). Заради трудното разсаждане и отглеждане годишното производство на тази ядка е само 40 тона. Килограм от макадамията в Австралия струва над 30 долара. Едно време е бил част от основното препитание на австралийските аборигени.1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 |8 |9 |10 |11 |12 |13 |14 |15 | Кулинарни Рецепти Страници 16 |
Супи и кулинарни рецептиТози кулинарен сайт е създаден в началото на 2010г. Последно обновяване в кулинарните рецепти и продукти 12-2023 година. При нередности в тази интернет страница моля свържете се с нас
СЕО оптимизация | Нотариус Нови Пазар | Предлагани услуги от Зала под наем Evoke