header kulinarni recepti - logo header

Кулинарни рецепти. Общи понятия за приготвянето на ястия

Първо трябва да въведем едно такова понятие: Класификация на местните продукти. Това най-общо включва видовете меса - Телешко, свинско, пилешко, риба, заешко и овнешко. Също има и по-подробна класификация на местните продукти, които се получават от един вид месо. Подробната местна класификация можете да видите на този линк: Класификация на месото спрямо възможната употреба и въдът му. . Важна част в кулинарията е да се знае месото и местните продукти как могат да бъдат приготвени или с други думи казано, кое месо е подходящо за нашето ядене.


Гласувай за - Кулинарни рецепти - Лютеници и трушии с оценка Не е оценявана още тази кулинарна статияГласувай за - Кулинарни рецепти - Лютеници и трушии с оценка Има какво да се желае в тази кулинарна рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Лютеници и трушии с оценка Става за готвене и яденеГласувай за - Кулинарни рецепти - Лютеници и трушии с оценка Никак не лоша рецептаГласувай за - Кулинарни рецепти - Лютеници и трушии с оценка Много добра рецепта
Гласували за тази кулинарна страница: читателя. Среден кулинарен рейтинг: 0 - Не е оценявана още тази кулинарна статия
подробно търсене в Кулинарната категория: кулинарни рецепти 8 Кулинарни рецепти - Лютеници и трушии

Заведения и Хранене Вкусно и полезно


Кулинарни рецепти за Лютеници и трушии

Кулинарни рецепти Лютеници и трушии

Кулинарни изкушения на тема - Лютеници и трушии

Основно ястие Лютеници и туршии Какво представлява една хубава скара без така необходимото и допълнение - гарнитурата? Отговорът е, че няма ли гарнитура към дадено ястие то определено нещо липсва. Затова гарнитурите в частност лютеницата и туршиите са неразделна част от нашата кулинарна кухня. Рецептите за приготвянето на туршии спада към кулинарните методи за консервиране на различни кулинарни продукти за по-дълъг период от време.


Най-стара кулинарна рецепта в категорията Лютеници и трушии: Лютеница кулинарна рецепта от Ст димитров

Най-нова кулинарна рецепта в категорията Лютеници и трушии: Туршия от червени печени пиперки кулинарна рецепта от Смолян

Предложение за кулинарна рецепта: Стерилизирани мариновани камби кулинарна рецепта от Асеновград

Предложение за кулинарна рецепта: Смесена туршия кулинарна рецепта от Смолян

Предложение за кулинарна рецепта: Стерилизирана зеленчукова салата кулинарна рецепта от Асеновград

Предложение за кулинарна рецепта: Смесена туршия кулинарна рецепта от Пазарджик

Кулинарни рецепти за Маруля

Кулинарни рецепти Маруля

Кулинарни изкушения на тема - Маруля

Кулинарният продук с име Маруля има енергийня стойност 59 килоджаули на 100 грама, което се равнява на 14 кило калории за същото количество кулинарен продукт. В 100 грама Маруля се съдържат 0,5 грама мазнини, 0,8 протеини или белтък и 1,7 грама въглехидрати. Този продукт намира широко приложение в кулинарията за приготвянето на много вкусни ястия, които можете да видите в тази страница с кулинарни рецепти.


Кулинарни рецепти за Маслини

Кулинарни рецепти Маслини

Кулинарни изкушения на тема - Маслини

Кулинарният продук с име Маслини има енергийня стойност 482 килоджаули на 100 грама, което се равнява на 115 кило калории за същото количество кулинарен продукт. В 100 грама Маслини се съдържат 11 грама мазнини, 1 протеини или белтък и 6 грама въглехидрати. Този продукт намира широко приложение в кулинарията за приготвянето на много вкусни ястия, които можете да видите в тази страница с кулинарни рецепти.


Кулинарни рецепти за Масло

Кулинарни рецепти Масло

Кулинарни изкушения на тема - Масло

Кулинарният продук с име Краве масло има енергийня стойност 3004 килоджаули на 100 грама, което се равнява на 717 кило калории за същото количество кулинарен продукт. В 100 грама Масло се съдържат 81 грама мазнини, 1 протеини или белтък и 0 грама въглехидрати. Този продукт намира широко приложение в кулинарията за приготвянето на много вкусни ястия, които можете да видите в тази страница с кулинарни рецепти.


Кулинарни рецепти за Моркови

Кулинарни рецепти Моркови

Кулинарни изкушения на тема - Моркови

Кулинарният продук с име Моркови има енергийня стойност 172 килоджаули на 100 грама, което се равнява на 41 кило калории за същото количество кулинарен продукт. В 100 грама Моркови се съдържат 0,4 грама мазнини, 0,6 протеини или белтък и 8 грама въглехидрати. Този продукт намира широко приложение в кулинарията за приготвянето на много вкусни ястия, които можете да видите в тази страница с кулинарни рецепти.


Подправките в кулинарното изкуство и рецепти

Подправките обикновено представляват свежи или изсушени листа, семена, плодове, корени, кора от дърво, смоли, химически вещества, използвани в подходящи количества като добавки към храната с цел да ѝ придадат желан мирис или вкус, като по този начин подобрят свойствата на ястията.

Някои често срещаните подправки в Българската национална кухня Кулинарни подправки:
черен пипер, червен пипер, чубрица, риган, готварска сол, босилек , шафран, канела, кимион, самардала, магданоз, бахар, дафинов лист, чимен и др.

Наименование на витамините

Какво се крие зад имената на витамините? Как да ги запазим в ястията, които приготвяме? Класификация на витамините спрямо разтворимостта им. . Важна част в кулинарията е да се знае видовете витамини и начините на запазване на тези безценни вещества във кулинарните рецепти.

Начин на приготвяне на СУПИ

Приготвянето на Супите от животински и растителни продукти се получава чрез варене. За много хора по света супата и сега е единственото ястие на закуска, обед и вечеря.
Обикновено супата е първото блюдо, което със своя вид и аромат спомага за отделянето на стомашния сок и за повишаването на апетита. Месната супа, съдържаща животински белтъчини, прави обеда пълноценен, ако второто ястие е постно и с ниска калоричност. Зеленчуковата супа набавя на организма витамини и минерални соли.
Пвече подробности за приготвянето на супи и чорби можете да научите от този линк - Методи за приготвяне на супи и чорби. Условия за ползване на тази кулинарна страничка.

Кулинарните изкушения и Наднормено тегло или ИТМ

Кулинарията е изкуство, което приготвя много разнообразни и страшно изкушаващи вкусотийки, които за съжаление се лепят върху специфични части на тялото ни и създават, както естетически така и здравословни проблеми. Затова е много важно да следим дали сме достигнали границата за наднормено тегло, която се определя чрез няколко критерия. Повече за наднорменото тегло и индексът на телесна маса ИТМ можете да научите тук.

Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Прочетете за изискванията на Български държавен стандарт за храни и продукти. Какво трябва да съдържат хранителните продукти и на какви стандарти за качество трябва да отговарят. Много се заговори за връщането на БДС в храните. Всеки от нас очакваше да се случи чудо и хранително вкусовата промишленост да се върне с 20 години назад във времето, когато кашкавала и сиренето бяха истински. Уви това не се случи до момента, но въпреки това връщането на БДС донакъде повиши качеството на храните. Повече за стандартите на БДС може да прочетете тук: Български държавен стандарт за храни и продукти БДС

Забавна история: Нещото и нищото
Гледам там - нищо. Гледам тук - нищо. Пак там гледам - пак нищо... Абе като се замисля, тука има нещо...

Вица е разгледан 891 пъти. В категория: Военни


Любопитното в светът на подправките и кулинарията

Шампион сред ядките по цена е макадамията (австралийски орех). Заради трудното разсаждане и отглеждане годишното производство на тази ядка е само 40 тона. Килограм от макадамията в Австралия струва над 30 долара. Едно време е бил част от основното препитание на австралийските аборигени.1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 | Кулинарни Рецепти Страници 8 |9 |10 |11 |12 |13 |14 |15 |16 |
Супи и кулинарни рецептиТози кулинарен сайт е създаден в началото на 2010г. Последно обновяване в кулинарните рецепти и продукти 12-2023 година. При нередности в тази интернет страница моля свържете се с нас
СЕО оптимизация | Нотариус Нови Пазар | Предлагани услуги от Зала под наем Evoke