header kulinarni recepti - logo header
Начин на приготвяне на Супи и Чорби

Кулинарни рецепти за ястия - Начин на приготвяне на Супи и Чорби

Тук представяме необходимите продукти и стъпките за приготвяне на кулинарната рецепта

Подправка с име Девесил.

Тази подправка е разгледана 1220 пъти и участва в следните кулинарни рецепти: Девесил

Име на кулинарната подправка: Девесил Познат е още като селим или лющян, а наименованието девесил, според народните вярвания, означавало "девет сили". Толкова получавал онзи. който го ръсел обилно в яденето.
Произхожда от сем. Целинови и се използват както листата му, така и корените, и плодовете му. Пресните
-Най-скъпата подправка в света е шафранът. Истинският шафран е от фамилията Crocus sativus. За получаването на килограм шафран от този вид са необходими 225 000 цвята. Цената на килограм е $6000.
-Латинската дума за подправка е species, а Гръцката - aroma, което означава нещо, специално, нещо изключително и различно.


Начин на приготвяне на Супи и Чорби

Начин на приготвяне на Супи и Чорби

Начин на приготвяне на СУПИ: Приготвянето на Супите или така наречените в българският език Чорби от животински и растителни продукти се получава чрез варене. За много хора по света супата и сега е единственото ястие на закуска, обед и вечеря.
Обикновено супата е първото блюдо, което със своя вид и аромат спомага за отделянето на стомашния сок и за повишаването на апетита. Така стомаха се подготвя за приемането на по-твърди храни. Месната супа съдържа в бульона си животински белтъчини, като така прави обеда пълноценен, ако второто ястие е с ниска калоричност и бедно на протеини. Зеленчуковата супа от своя страна набавя на организма безценни витамини и минерални соли.
От горното изречение се поражда правилото: При приготвянето или поръчването на супите трябва да се съобразяваме с вида на второто ястие! Ако второто ястие е приготвено с тестени изделия (макарони, юфка, кус-кус и други), не е целесъобразно в супата да се прибавя фиде.
Супата е редно да се поднася в по-малко количество, но в никакъв случай хората не бива да липсва от менюто.
За приготвянето на една вкусна супа трябва да се спазват следните правила:
Продуктите да се нарязват на ситно и да се поставят във врящата течност последователно. Последователността на прибавянето на кулинарните продукти във врящата течност е в зависимост от необходимото за сваряването.
Необходимо е картофите и тестените изделия да се слагат в супата сурови. Моркови, целина, магданозови корени и кисело зеле задължително се добавят във супата след след първоначална термична обработка.
След като супата кипне последващото варене трябва да продължава на по-слаб огън. Солта и подправките да се прибавят в края на варенето на супата, когато се цели по-пълно извличане на полезните вещества в бульона, или в самото начало на варенето, когато се цели по-слабото им извличане. Да се подбират подходящи подправки за съответната супа.
Застройката на супите трябва да е добре разбита. Самата застройка за да не се пресече се смесва със супата при леко загряване.
Самата застройка придава по-плътен и по-хранителен вкус на супата. Застройката се прибавя няколко минути след свалянето на супата от огъня.Различните видове застройки спрямо продуктите на приготвянето им са:
1. от яйца и лимонов сок;
2. от яйца и мляко;
3. от яйца и каймак;
4. от яйца, брашно и прясно мляко.
За овкусяване на супите се прибавят оцет, чесън и листни подправки.
При зеленчуковите супи запръжката се приготвя в началото, разрежда се с вряща вода или бульон и се посолява. При супите от варива и месо запръжката се прибавя към почти сварената супа.| Приготвяне | Супи | Чорби | Продукти | начин | приготвяне | супи | чорби | месо
Добави коментар за
Име на коментиращият :
Email на коментиращият :
Интернет страница :
Коментар тук линковете са забранени :

Има грешка в коментара за кулинарната страничка.Въведете коректно полетата: email, име, коментарПубликувахте успешно коментар
Гласувай за - Начин на приготвяне на Супи и Чорби с оценка Не е оценявана още тази кулинарна статияГласувай за - Начин на приготвяне на Супи и Чорби с оценка Има какво да се желае в тази кулинарна рецептаГласувай за - Начин на приготвяне на Супи и Чорби с оценка Става за готвене и яденеГласувай за - Начин на приготвяне на Супи и Чорби с оценка Никак не лоша рецептаГласувай за - Начин на приготвяне на Супи и Чорби с оценка Много добра рецепта
Гласували за тази кулинарна страница: читателя. Среден кулинарен рейтинг: 0 - Не е оценявана още тази кулинарна статия
подробно търсене в Кулинарната категория: Начин на приготвяне на Супи и Чорби

Заведения и Хранене Вкусно и полезно


Този кулинарен сайт е създаден в началото на 2010г. Последно обновяване в кулинарните рецепти и продукти 02-2023 година. При нередности в тази интернет страница моля свържете се с нас
СЕО оптимизация