header kulinarni recepti - logo header
Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско

Кулинарни рецепти за ястия - Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско

Тук представяме необходимите продукти и стъпките за приготвяне на кулинарната рецепта

Подправка с име Бадем.

Тази подправка е разгледана 1470 пъти и участва в следните кулинарни рецепти: Бадем

Име на кулинарната подправка: Бадем В народната медицина бадема се използва заедно със захар при анемия, малокръвие, безсъние. Бадемовото масло широко се използва в медицината за приготвяне на маслени разтвори на витамин, хормонални препарати и др.

От всички ядки бадемът намира най-широко приложение
-Най-скъпата подправка в света е шафранът. Истинският шафран е от фамилията Crocus sativus. За получаването на килограм шафран от този вид са необходими 225 000 цвята. Цената на килограм е $6000.
-Латинската дума за подправка е species, а Гръцката - aroma, което означава нещо, специално, нещо изключително и различно.


Кулинарна рецепта за - Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско

Кулинарни рецепти тема - Баници и тестени ястия

Как да сготвим вкусното ястие: Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско? Какви са необходимите продукти за него?

Кулинарната рецепта е съставена за 5 порции и е разгледана 639 пъти

Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско начин на приготвяне

Начин на приготвяне : Маята се размива от вечерта в 1 кафена чашка леко затоплено прясно мляко и се разбърква с 1/2 кафена чашка брашно. На сутринта към бухналата мая се прибавят останалото количество мляко, 1/2 кафена чашка захар, 2 цели яйца и 2 жълтъка, малко сол и брашно, колкото се поеме от сместа. Замесва се средно меко тесто, което се слага в поръсена с брашно тавичка и се оставя на топло да втаса. Когато тестото бухне, към него се прибавя разтопеното масло. Тестото се меси, докато поеме маслото, поставя се в намазана с масло форма и се оставя отново да втаса. Отгоре се забождат обелените бадемови ядки. Питата се пече в средно силна фурна. След изпичанети й се залива с горещ сироп, приготвен от захарта и 2 чаши вода. В тази пита се поставя новогодишната пара. Преди поднасянето питата може да се посипе с пудра захар - 100 г (1/2 чаена чаша), ароматизирана с 1/2 чаена лъжичка канела.

Този кулинарен шедьовър беше добавен от чревоугодник с име: Хриска С.


Необходими продукти за рецептата:

прясно мляко 400 мл /-2 чаени чаши-/, яйца 4 бр., краве масло 180 г /-1 и 0.5 пакетчета-/, захар 400 г /-2 чаени чаши-/, мая 20 г /-1 супена лъжица-/, бадеми няколко броя, брашно около 1 кг /-5 чаени чаши-/.

Пожелаваме ви приятни и здравословни мигове на хранене с кулинарната рецепта: Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско


брашно около бадеми няколко броя мая захар пакетчета краве масло яйца прясно мляко
Добави коментар за
Име на коментиращият :
Email на коментиращият :
Интернет страница :
Коментар тук линковете са забранени :

Има грешка в коментара за кулинарната страничка.Въведете коректно полетата: email, име, коментарПубликувахте успешно коментар
Гласувай за - Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско с оценка Не е оценявана още тази кулинарна статияГласувай за - Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско с оценка Има какво да се желае в тази кулинарна рецептаГласувай за - Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско с оценка Става за готвене и яденеГласувай за - Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско с оценка Никак не лоша рецептаГласувай за - Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско с оценка Много добра рецепта
Гласували за тази кулинарна страница: 1 читателя. Среден кулинарен рейтинг: 4 - Много добра рецепта
подробно търсене в Кулинарната категория: Новогодишна пита кулинарна рецепта от Пловдивско

Заведения и Хранене Вкусно и полезно


Този кулинарен сайт е създаден в началото на 2010г. Последно обновяване в кулинарните рецепти и продукти 02-2023 година. При нередности в тази интернет страница моля свържете се с нас
СЕО оптимизация